Новини


СТАТУЕТКА И ДИПЛОМ „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ВЪВ ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „С ПЕСНИТЕ НА ЗЛАТКА СТАВРЕВА“ -13-14 април 2024 г.“ за ВГ „Елховски славеи“ към ЦПЛР-Общински детски комплекс, Елхово

На 13-14 април под патронажа на г-н Димитър Николов, кмет на град Бургас се проведе Втори Национален фолклорен конкурс „С песните на Златка Ставрева“. Домакин на събитието бе Дома на НХМ. На голямата сцена се изявиха над 1000 индивидуални изпълнители и фолклорни колективи от цяла България, които имаха възможност да изпълнят песни от репертоара на странджанската народна певица Златка Ставрева.

Основната цел на конкурса бе да предостави поле за изява на изпълнители, в резултат на което да открие нови дарования, като им помогне да намерят място в публичното пространство и стимулира интереса на все повече млади хора към фолклорното богатство на Странджа и България-това заяви зам. – кмет по култура в община Бургас.
И тази година конкурсът се провежда с подкрепата на Община Бургас и Български национален младежки фолклорен съюз.
В журито, което оценяваше участниците бяха специалисти, доказани в своята област и познавачи на автентичния странджански фолклор – доц. Данка Цветкова, д-р Николай Гурбанов, Костадин Михайлов-народен певец, Янка Рупкина, Манол Михайлов и Ирина Ставрева.
По покана на организаторите и лично на г-жа Златка Ставрева, на този голям певчески форум участие взе и вокална група „Елховски славеи“ към ЦПЛР-Общински детски комплекс, Елхово. Музикалният педагог Вълка Ангелова и децата, предимно от ОУ „Св.П.Хилендарски“, дълго време разучаваха песни от репертоара на г-жа Ставрева, което бе едно от изискванията на конкурса. Инструменталите на нейните песни бяха предоставени лично от нея и с разрешение да се пеят песните й и на други фестивали и певчески форуми, за което сърдечно й благодарим.

В конкурсната програма участие взеха и Даяна Андонова-соло и дуетът Мария и Цветелина Дженкови.
След оспорвана надпревара с редица други изпълнители от тяхната възрастова група, на децата и техният ръководител бе връчена СТАТУЕТКА И ДИПЛОМ „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ВЪВ ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „С ПЕСНИТЕ НА ЗЛАТКА СТАВРЕВА“ -13-14 април 2024 г.“
ЦПЛР-Общински детски комплекс благодари на децата и техния ръководител.

Благодарности изказва и към Община Елхово, която осигури транспорта до град Бургас.
Пожелаваме още много участия и награди!


На 9 март в ресторант „Каприз“ клубът на хората с увреждания, град Елхово, отпразнува Деня на жената.

На събитието специални гости бяха Георги Геренов – Председател на СИБ за Сливен и Веселин Василев-Координатор на СИБ за Сливен.
Поздрави към всички присъстващи отправиха децата от ДЮТС „Яница“ със своите прекрасни изпълнения, а дуетът Мария и Цветелина Дженкови зарадваха гостите с песни от новия си репертоар.

Благодарим на организаторите за отправената покана да бъдем част от техния празник!
Бъдете здрави, мили хора!

Цветанка Христова- ръководител на ДЮТС „Яница“


Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците в областта на спорта и се провеждат в съответствие с Националния спортен календар на МОН

Организирането и провеждането на Ученическите игри съдейства за:
1. Създаване на условия за свободен достъп, избор и изява на училищни отбори, чрез доброволно организирани форми на тренировъчна и състезателна дейност.
2. Създаване на възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – Световни ученически игри, организирани от Международната федерация за ученически спорт (ISF).
3. Осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби в областта на ученическия спорт, съобразно Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Игрите се провеждат в три възрастови групи: V-VІІ, VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас в 4 етапа. Включените спортовете са волейбол, футбол, лека атлетика, баскетбол, хандбал, тенис на маса, шах и бадминтон.

Ученическите игри се провеждат в няколко етапа:
Първи етап: общински състезания – Участват училищни отбори по вид спорт за съответната възрастова група.
Втори етап: Областни състезания – Участват училищните отбори, общински първенци по отделните видове спорт.
Трети етап: Зонални състезания и четвърти етап – финални състезания;
В периода 12-22 февруари 2024 година в Елхово се проведоха срещи между отборите на двете основни училища – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и двете гимназии – ПГ „Стефан Караджа“ и ПГ „Св. Климент Охридски“. Спортовете в които те премериха сили бяха волейбол, тенис на маса и футбол.

Всички срещи преминаха при добра организация с многобройна публика, подкрепяща отборите и гости, които с интерес наблюдаваха игрите.

Особен интерес предизвикаха футболните срещи, на които присъстваха Председателя на ОС, Елхово, Кмета на града, директорите на двете гимназии, много фенове.

Ученическите игри се обезпечават финансово от Община Елхово, а организатор е ЦПЛР-Общински детски комплекс. Всички отбори получиха грамоти за участие и награди-спортни пособия.

Победителите в отделните спортни дисциплини ще вземат участие в областния етап на ученическите игри в гр.Ямбол. Стартовете започват от 28 февруари. В тях ще се състезават тимовете на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ПГ „Стефан Караджа“ и ПГ „Св. Климент Охридски“.

Желаем успешно представяне на отборите и техните треньори в град Ямбол!


В навечерието на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски, родолюбивите българчета от клуб „Празници и обичаи“ към ЦПЛР-ОДК, Елхово се запознаха с живота и делото на Апостола. В представената презентация, по достъпен начин бяха отразени най-важните моменти от живота на великия българин. Децата се запознаха със заветите, които той остави на бъдещите поколения, научиха как спокойно и без страх върши своите дела в името на народа, а накрая оживено споделиха своите впечатления.

След дискусията и беседата, напътствани от ръководителя на клуба г-жа Денка Иванова, децата изработиха лапбук, в който по своеобразен показаха своята почит и уважение към Левски.
Васил Левски – той не умря, а живее и до днес в сърцето на всеки българин. Името му се произнася с признателност. Дяконът остава в историята не като обикновен българин, а като безспорен и вдъхновяващ пример за поколенията.


ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ
ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС
ЕЛХОВО

ОБЯВЯВА
КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЦИ, МАРТЕНСКО ПАНО
И ТВОРБИ НА ТЕМА

„ ОТ БАБА МАРТА ДО ПЪРВА ПРОЛЕТ“

ПЪРВОМАРТЕНСКАТА ОБРЕДНОСТ    ЗАЕМА ВАЖНО  МЯСТО  В ГОДИШНИЯ ЗИМЕН ЦИКЪЛ. С НЕЯ СЕ ОТБЕЛЯЗВА ПРЕХОДА ОТ ЗИМАТА КЪМ ПРОЛЕТТА.

ЦЕЛ НА КОНКУРСА:

ДА  СТИМУЛИРА  ДЕТСКОТО  ВЪОБРАЖЕНИЕ  И ДА ДАДЕ     ВЪЗМОЖНОСТ НА УЧАСТНИЦИТЕ ДА ИНТЕРПРЕТИРАТ СВОИТЕ ИДЕИ

РЕГЛАМЕНТ:

1 .МАТЕРИАЛИ ПО ИЗОР

2 .РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ

ВСЯКА МАРТЕНИЦА, ПАНО И ДРУГИ СЛЕДВА ДА БЪДАТ ОРИГИНАЛНА АВТОРСКА ТВОРБА!

 

ПРАВО НА УЧАСТИЕ:

ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ 5 ДО 18 ГОДИНИ- ИНДИВИДУАЛНИ И КОЛЕКТИВНИ

 

СРОК И МЯСТО ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ:-

27.02.2024 ГОДИНА, ОДК, УЛ. „КАЛОЯН“ 13

 

ТВОРБИТЕ  ЩЕ  БЪДАТ ОЦЕНЯВАНИ  ПО ВЪЗРАСТИ

– ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

 – ОТ 7 ДО 11  ГОДИНИ

 – ОТ 12 ДО 15 ГОДИНИ

 – ОТ 16 ДО 18 ГОДИНИ

 

ВСЯКА ТВОРБА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИДРУЖЕНА С ЧЕТЛИВО ИЗПИСАНИ СЛЕДНИТЕ ДАННИ:

– ИМЕНА НА УЧАСТНИКА

 – ВЪЗРАСТ

– ПЪЛЕН АДРЕС

– ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ

 

СКЪПИ УЧАСТНИЦИ, ВАШИТЕ ТВОРБИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВОМАРТЕНСКИЯ БАЗАР, А СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОДК ЩЕ ПРЕДОСТАВИ НА КАМПАНИЯТА „ ЗАЕДНО ЗА  МИЛКО“!

НАГРАДИТЕ, ОСИГУРЕНИ ОТ ОДК, ЕЛХОВО ЩЕ СЕ ВРЪЧАТ НА 29.02.2024 В СГРАДАТА НА КОМПЛЕКСА.

 

ЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ!


Конкурс „Бяла Коледа“

В навечерието сме на Коледните и новогодишни празници.

Всеки е в очакване на най-желания подарък. Но децата получават подаръци не само от Дядо Коледа. И тази година Общински детски комплекс ще раздаде подаръци на най-талантливите деца.

За поредна година бе обявен конкурс „Бяла Коледа“. Целта на конкурса –да се провокира детското въображение и талант, бе постигната. В комплекса пристигнаха много Коледни сувенири, картички, сурвачки, пана и рисунки. Трудно бе да се определи кое е по-красиво, в кое е вложено повече Коледно настроение!

Всички участници ще получат грамоти и предметни награди, осигурени от Общински детски комплекс.
Тази година уникалните творби на децата няма да бъдат само предмет на конкурса, те ще носят нещо по-специално и топло, като станат част от благотворителния базар, организиран от община Елхово.

Нека заедно да подкрепим усилията на едно младо момче, Милко, да изживява пълноценно живота си!

Общински детски комплекс, Елхово благодари на всеки един от участниците в конкурса „Бяла Коледа“!

Желаем здраве и весели празници!


Работилницата на Дядо Коледа

Всяко дете, а защо не и възрастен, свързва Коледните празници с неуморната работа на джуджетата на Дядо Коледа. Подготвят и изпращат подаръци за всички, които са написали и изпратили писма до добрия старец.

И тази година колективът на Общински детски комплекс организира и подготви „Работилница на Дядо Коледа“. Поканени бяха деца от детските градини и ученици от първи до трети клас на училищата в града.

Малките „джуджета“ работиха усърдно и сътвориха красиви пана, коледни звезди, оцветяваха, апликираха. А за да бъде още по-празнично в работилницата, не липсваха песни и танци в изпълнение на децата.

Благодарим на всички колеги за съдействието, което оказаха!

Благодарим и на община Елхово за осигурените средства за работилницата!

Пожелаваме весели Коледни и Новогодишни празници!


ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ-ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС, ЕЛХОВО

ОБЯВЯВА

началото на конкурс „Бяла Коледа“-23

За поредна година Общински детски комплекс, Елхово организира конкурс за картина, пано, сувенир, картичка с Коледна тематика.
Право на участие: деца и ученици от област Ямбол
Възрастови групи:първа – до 7 години
втора – 1 – 4 клас
трета – 5 – 7 клас
четвърта – 8 – 12 клас, индивидуални и групови.

Условия за участие:
-Ръчно изработени
-Размер и техника – пожелание
-Използвани материали – по избор
-Всяка творба трябва да съдържа име, възраст, училище /ДГ/, населено място, телефон за обратна връзка.

Срок за предаване на материалите: 08.12.2023 година

Адрес: град Елхово, област Ямбол Ул. „Калоян“ 13 ЦПЛР-ОДК /за конкурса/

Скъпи участници, развихрете своето въображение и талант. Създайте Коледни емоции за вас и за вашите близки и приятели!

ЦПЛР-ОДК се е погрижил най-добрите да бъдат наградени!

Желаем ви спорна работа и добро настроение!


В разгара на есента!

Златна есен е – цветна и преливаща в своята красота! Природата разкрива своите багри.
Топлото ноемврийско слънце предостави възможност на децата от клуб по изобразително изкуство „Изворче вълшебно“ към ОДК-Елхово /учениците от ОУ „Хаджи Димитър“ – с. Гранитово/ да участват в различни забавления и радостни приготовления. Те събраха пъстри есенни листа и с четки и боички сътвориха своите произведения.

Ръководителят на клуба Румяна Павлова обогати познанията на малките художници за различните техники на рисуване. А те от своя страна се постараха да отразят наученото в своята творческа работа.

С много емоции, радостта от постигнатото бе споделена между тях самите и със своите съученици, които имаха възможност да разгледат есенната изложба в училище.

Успех, малки художници!


Честит 1 ноември-Ден на будителя!

Общински детски комплекс-Елхово отправя своя поздрав към всички, които носят националния дух, които носят своя стремеж към образованост и книжовност.

Децата от школа „Празници и обичаи“-ОДК с ръководител Денка Иванова отбелязаха по своеобразен начин празника. Проведена бе тематичната беседа и разговор за народните будители в миналото и днес. А за да се провокира творческото мислене и изследователската им активност, им бе представена възможност да изработят тематичен лапбук /папка с активни прозорчета/, в която децата по по-различен начин изразиха своята представа за празника и символите на този ден.

Честит празник!


НА 2 ОКТОМВРИ ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ-ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС, ЕЛХОВО ДАДЕ СТАРТ НА НОВАТА УЧЕБНА 2023-2024.
ПРЕД ГОСТИТЕ НА ПРАЗНИКА, БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ГРУПИТЕ И ШКОЛИТЕ КЪМ КОМПЛЕКСА.

В ГОДИНИТЕ ДЕТСКИЯ КОМПЛЕКС СЕ НАЛОЖИ КАТО ИНСТИТУЦИЯ С МНОГО ПРАЗНИЦИ, КОНЦЕРТИ И УЧАСТИЯ, С ОТКРИВАНЕ НА ТАЛАНТИ, ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДАВА ШАНС И ВЪЗМОЖНОСТ НА ВСЯКО ДЕТЕ ДА ОТКРИЕ И РАЗВИЕ СВОИТЕ УМЕНИЯ И ДАРОВАНИЯ.

ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА ДЕЦАТА ЩЕ ТВОРЯТ В ШКОЛИТЕ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО-„ИВОРЧЕ ВЪЛШЕБНО“, „ШАРЕН СВЯТ“, В ЛЕТНИТЕ ЗАНИМАНИЯ ПО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО, В КЛУБ „ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ“.

ВОКАЛНИТЕ ГРУПИ „ЯНИЦА“ И „ЕЛХОВСКИ СЛАВЕИ“ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ, КАТО УСИЛИЯТА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ПОСТИГАНЕ НА ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ.
СПОРТЪТ КАТО НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ Е ВКЛЮЧЕН В ГРУПИТЕ ПО АЕРОБИКА И ФУТБОЛ.
ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СА ОБХВАНАТИ ДЕЦА НЕ САМО ОТ УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ГРАДА, НО И В СЕЛАТА.

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ПРАЗНИЧНОТО СЪБИТИЕ БЕ Г-ЖА КЪРЕВА, ДЪЛГОГОДИШЕН ДИРЕКТОР НА ОДК, ЕЛХОВО. ЕКИПЪТ Й БЛАГОДАРИ ЗА ВСЕОТДАЙНОСТТА, С КОЯТО ТЯ РАБОТИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. ОТПРАВЕНИ БЯХА ПОЖЕЛАНИЯ КЪМ МЛАДИТЕ КОЛЕГИ ДА РАБОТЯТ ТАКА НЕУМОРНО И ДА ПРОДЪЛЖАТ ТРАДИЦИИТЕ В ОДК.

С ИЗПЪЛНЕНИЯТА СИ, ДЮТС „ЯНИЦА“ И ВГ „ЕЛХОВСКИ СЛАВЕИ“ КАЗАХА „ДОБРЕ ДОШЛИ“ НА ВСИЧКИ ДЕЦА, НАПРАВИЛИ СВОЯ ПРАВИЛЕН ИЗБОР – ЦПЛР-ОДК, ЕЛХОВО!

ПОД АРКА ОТ БАЛОНИ, ПОСРЕЩНАТИ С ХЛЯБ И СОЛ, ДЕЦАТА ПРЕКРАЧИХА ПРАГА НА МЯСТОТО, КЪДЕТО ЩЕ ПРЕОТКРИЯТ СЕБЕ СИ, МЯСТОТО КЪДЕТО ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯТ ТЕХНИТЕ МЕЧТИ.

ЕКИПЪТ НА ЦПЛР-ОДК ЖЕЛАЕ ЗДРАВА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА!
МЕЧТАЙТЕ, ДЕРЗАЙТЕ, УСПЯВАЙТЕ, СКЪПИ ДЕЦА!

НА ДОБЪР ЧАС!


Специална награда за рисунка от Национален конкурс „ Планетата Земя – безценен дар“

През месец май в гр.Силистра се проведе Международен екологичен форум „Сребърна 2023“ и Национален конкурс за детска рисунка „Планетата Земя – безценен дар“. Компетентно жури в състав председател: Йордан Колев – художник, директор на Художествена галерия в гр.Силистра и членове : Вихрен Иванов и Елена Маркарян – художници учители по изобразително изкуство разгледаха 300 рисунки на ученици, съответстващи на тематичните направление в конкурса.
Специалната награда на ОДК – Силистра бе присъдена на Боряна Георгиева Георгиева от ЦПЛР-ОДК – Елхово.

Честито, Боряна ! Екипът на Общински детски комплекс ти пожелава здраве и много творчески успехи !


ꐕ ОТНОВО С НАГРАДИ!

На 3 юни в град Болярово се проведе двадесет и третото издание на Детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“. Съборът се посвещава на народната певица Елена Граматикова и е под патронажа на кмета на общината г-н Христо Христов.
ДЮТС „Яница“ се яви в две възрастови групи в категория „Обработен фолклор-танцово изкуство“.

Жури, под председателството на народната певица Калинка Сгурова, даде своята висока оценка за децата от Елхово.
Първа награда /9-14 години/ бе присъдена на ДЮТС „Яница“-ОДК, които изпълниха танците „Сбирайте се малки моми“ и „Песничка“.

Втора награда/15-19 години/ получиха най-големите ни танцьори с танците „Пролетна сюита“ и „Копаница“, хореограф Севдалин Трендафилов.
На второ място в своята категория, се класира дуетът Мария и Цветелина Дженкови с музикален педагог Вълка Ангелова.
Г-жа Ангелова, и като ръководител на ВГ „Чучулига“ бе удостоена със статуетка от Общински детски комплекс-Елхово с пожелание да бъде все така всеотдайна и изпълнена със заряд към музиката. Наградата бе връчена от директора на ОДК г-жа Кърева.
На 23-я Детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“ ДЮТС „Яница“, Елхово бе удостоен със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА –грамота и купа от името на Почетния председател на съюза на народните читалища проф. Стоян Денчев.

Екипът на ОДК, Елхово благодари на всички, които бяха съпричастни с участието на талантливите ни деца в град Болярово.
Пожелаваме усмихнато и щастливо лято, изпълнено с много нови впечатления и емоции!


Незабравима музикална вечер в Общински детски комплекс – Елхово

На първи юни в залата на Общински детски комплекс Елхово се проведе музикална вечер на школите по китара и пиано към Сдружение „Училищно настоятелство – Общински детски комплекс“. Родители и гости се насладиха на разнообразната програма, която създаде уникална атмосфера и настроение . Младите музиканти поднесоха една своеобразна палитра от изпълнения на популярна класическа музика и рок парчета.
Връчени бяха грамоти и статуетка за извоюваното второ място на участниците в клуб „Китара“ в престижния 12 Международния фестивал „Abaniko“ , организиран от посолството на Испания.
Екипът на Общински детски комплекс отправя своите специални благодарности към музикалните педагози Стоян Иванов – ръководител пиано и Стойко Димитров – ръководител китара с пожелания да бъдат все така всеотдайни и изпълнени със заряд към музиката.
Успехите на нашите деца ни мотивират още повече да вървим напред и да създаваме условия за развитието на млади таланти.

Снимков материал от събитието.


Грандиозен успех за децата от школата по китара към ЦПЛР- ОДК – Елхово

Школата по китара към Общински детски комплекс с р-л Стойко Димитров взе участие в XII-тото издание на престижния Международен фестивал за популярна музика и танц на испански език „Abaniko“. Събитието е организирано по инициатива на Музикална агенция „Artvoices“ – София, под егидата на Посолството на Испания , Института Сервантес и кмета на столичен район Оборище. В конкурса традиционно взимат участие около 30 държави от 4 континента. Журито е съставено от чуждестранни специалисти и мениджъри в областта на културата.

Поздравяваме участниците в школата по китара за големия успех и им желаем да покоряват нови творчески върхове.
Браво деца !

Екип
ОДК – Елхово


„Децата на Елхово празнуват”- под този надслов на 24 март се проведе концертът на ЦПЛР – Общински детски комплекс.

Петъчната вечер, като част от програмата за Празника на града, бе изцяло посветена на децата. Родители, гости и приятели препълниха салона на читалище „Равитие” за да се насладят на изпълненията на своите деца.
Над 140 певци, танцьори и инструменталисти, посещаващи групите и школите към ОДК и Сдружение „УН Общински детски комплекс”, представиха в празничната вечер своя талант и умения.
С усмивки, красиви танци и звънки гласове, участниците поздравиха своите гости, дошли от близо и далеч.
С особен интерес бяха посрещнати младите китаристи, за които участието бе дебютно. Оркестър „Китари” откри концерта с песента „Моя страна, моя България”, а следващото им изпълнение – „Хотел Калифорния”, бе силно аплодирано от публиката.
Официални гости на празничния концерт бяха Петър Киров – кмет на община Елхово, Николай Тончев –председател на Общински съвет, Елхово, проф. д-р Стоян Денчев – почетен гражданин на град Елхово.
Екипът на ОДК благодари на своите колеги, ръководители на школите и групите за всеотдайната работа и за това, че за пореден път доказаха своя висок професионализъм-
Стойко Димитров – Оркестър „Китари”
Вълка Ангелова – ВГ „Чучулига” и „Елховски славеи”
Стоян Иванов – школа по пиано и ВГ „Яница”
Севдалин Трендафилов – хореограф
Цветанка Христова – ръководител на ДЮТС „Яница”.
В края на концерта, г-жа Кърева, директор на ОДК, изказа сърдечни благодарности от името на педагозите, на децата и техните родители, на Община Елхово за вниманието към децата и за красивите цветя, които бяха поднесени на сцената на читалището.


АТЕЛИЕ „СИНЯТА ГРАДИНА“ ГОСТУВА НА ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

„Синята градина“ е пътуващо ателие за ЦИАНОТИПИЯ-фотографски процес, чието начало е от 1842 година. Този способ се използва за копиране на документи, скици, чертежи. Другото му име е „СИН ПЕЧАТ“, защото ефектните резултати са винаги в синьо.
Общински детски комплекс бе домакин на поредната изява на ателието. Работилницата е по проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.
Водещите на работилницата Стефан Каменов и Даниела Керанова изключително подробно обясниха на децата технологията и етапите на самия процес, както и необходимите материали, предварителна подготовка, процес на изпълнение.
Магията, наречена ЦИАНОТИПИЯ вдъхнови децата, които бяха домакини на работилницата. С различните материали, които им бяха предоставени, те развиха своето въображение и сътвориха невероятни произведения на изкуството. В самия процес на създаване на своите „картини“, Стефан и Даниела отговориха на безброй въпроси, които децата им зададоха.
Събитието завърши с импровизирана изложба пред ОДК, а всички творби на децата ще участват в организирана от ръководителите на проекта голяма изложба в град Ямбол.


ꐕ Традиции и иновации на територията на МИГ Елхово -Болярово ꐕ


☀ Весело и забавно лято с ОДК ☀


ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ-
ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС, ЕЛХОВО

ОБЯВЯВА

НАЧАЛОТО НА КОЛЕДЕН КОНКУРС „ ОТ КОЛЕДА ДО СУРВА”

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС, ЕЛХОВО ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА КАРТИНА, ПАНО, КОЛЕДЕН СУВЕНИР И СУРВАЧКА НА ТЕМА „ОТ КОЛЕДА ДО СУРВА”. В НЕГО МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ НА ВЪЗРАСТ ОТ 5 ДО 18 ГОДИНИ, РАЗДЕЛЕНИ В 4 ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ – ПЪРВА- ДО 7 години, ВТОРА- 1-4 клас, ТРЕТА- 5-7 клас, ЧЕТВЪРТА- 8-12 клас.

УСЛОВИЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА:
– РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ КОЛЕДНИ СУВЕНИРИ И СУРВАЧКИ
– ИЗПОЛЗВАНЕ НА РАЗМЕР И ТЕХНИКА ПО ЖЕЛАНИЕ АКВАРЕЛ, ПАСТЕЛИ, ТЕМПЕРНИ БОИ, ГРАФИКА
– ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ТРИТЕ ИМЕНА, УЧИЛИЩЕ/ДГ/, ВЪЗРАСТ

СРОК ЗА ПРЕДАВАНЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ – 6.12.2021
ГРАД ЕЛХОВО, ул.„КАЛОЯН „-13 ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

СКЪПИ УЧАСТНИЦИ, ВКЛЮЧЕТЕ СВОЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ТАЛАНТ И СЪЗДАЙТЕ НАЙ-КРАСИВИТЕ СИ ТВОРБИ. ТЕ ЩЕ УКРАСЯТ И ЩЕ СЪЗДАДАТ КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В МБАЛ „ИВАН РИЛСКИ” И ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ОБЩИНА ЕЛХОВО.
НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ !

НАГРАДЕНИ УЧАСТНИЦИ В КОЛЕДНИЯ КОНКУРС „ ОТ КОЛЕДА ДО СУРВА”, ОРГАНИЗИРАН ОТ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – ЕЛХОВО

За втора поредна година Общински детски комплекс , Елхово,организира конкурс за картина, пано, коледен сувенир и сурвачка на тема „От Коледа до Сурва“. В него се включиха деца и ученици от област Ямбол , разпределени според възрастта си в групи.
В Общински детски комплекс пристигнаха великолепно изработени коледни украси, картички и сувенири , плод на творческото въображение и сръчните ръце на талантливите деца.

Част от тях създават коледно настроение във фоаето на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ , други украсяват залата на Общински детски комплекс.
Благодарим на всички деца и ученици, както и на техните ръководители , за участието в Конкурса.

Ето и наградените :
Групови награди за участие получават:
ДГ „Невен“ ,група „Бърборани, сладурани“
ДГ „Невен“, група „Доброта“
ДГ „Невен“, група „Детско царство“
ДГ „Невен“, филиал с.Гранитово, група „Звънче“
Клуб „Млад творец“,с.Войника , област Ямбол
Клуб „Аз рисувам“, с Войника, област Ямбол

Специални награди се връчват на :
Дияна Гинева – 10 клас , ПГ „Стефан Караджа“
Стефания Георгиева – 4 клас, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“
Михаела Стоянова – 2 клас , ОУ „Св. Паисий Хилендарски“
Даниел Катранджиев – 1 клас,ОУ „Св. Паисий Хилендарски“
Никола Димитров – ОУ „П. Р. Славейков“, град Ямбол

Екипът на Общински детски комплекс пожелава Весели Коледни Празници и най- желаните подаръци за всеки във вълшебната нощ !


Дядо Коледа


.„Работилницата на Дядо Коледа” затвори врати!

Дни преди Коледните празници „Работилницата на Дядо Коледа” затвори врати! Организаторите – Общински детски комплекс, посрещнаха в празнично украсената зала над 300 деца от детските градини и училищата в града.

С материалите, осигурени от Община Елхово, децата се постараха и изработиха картички, маски, украшения за елхата, все красиви неща, които отнесоха за спомен вкъщи.

Всички, и домакини и гости се насладиха на прекрасни изпълнения на песни, танци, стихотворения на различни езици. Към присъстващите в „работилницата” бяха отправени и музикални поздрави от талантливи млади инструменталисти.

Веселото настроение, което създадоха децата допринесе за празничната атмосфера в Общински детски комплекс.

Поработихме и се забавлявахме! В очакване сме Добрият старец от Лапландия да долети и при нас и да ни зарадва с така желаните подаръци!

Общински детски комплекс, Елхово пожелава на децата и техните семейства добро здраве, весело настроение и Коледен дух!


ЦПЛР – ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС,  УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТЕН КЛУБ „ЕЛХОВО – 2008 “ И СНЦ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС “

 

ОБЯВЯВАТ 

ЛЯТНА  ВАКАНЦИОННА  ПРОГРАМА

ЗА ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА ЕЛХОВО

 

ЦПЛР-ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – БЕЗПЛАТНИ ЗАНИМАНИЯ

 

1.НАРОДНИ ТАНЦИ – ПРЕПОДАВАТЕЛ  ЦВ.ХРИСТОВА

СРОК: 21.06.21 – 06.07.21

ПОНЕДЕЛНИК И СРЯДА – НАЧИНАЕЩИ

ОТ 17.30-18.30

МЯСТО: ЗАЛАТА НА ОДК

 

2.АЕРОБИКА – ПРЕПОДАВАТЕЛ ЦВ.ХРИСТОВА

СРОК: 01.07.21 – 14.07.21

ВТОРНИК И СРЯДА

ОТ 10.30-12.00

МЯСТО: ЗАЛАТА НА ОДК

 

3.ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО – ПРЕПОДАВАТЕЛ ТАТЯНА ТОНЧЕВА

СРОК: 12.07.21 – 28.07.21

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН

ОТ 09.00 – 12.00

МЯСТО: ЗАЛАТА НА ОДК

СНЦ УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТЕН КЛУБ „ЕЛХОВО – 2008“ – БЕЗПЛАТНИ ЗАНИМАНИЯ

 

1.СПОРТНИ ИГРИ – ТРЕНЬОР  ИВАН НИКОВ

СРОК: 05.07.21 – 20.08.21

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН

ОТ 9.00 – 12.00

МЯСТО: СПОРТНА ПЛОЩАДКА / ДО ЧИТАЛИЩЕТО /

2.УЧИЛИЩЕ ПО ПЛУВАНЕ / ЗА ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ / – ТРЕНЬОР ЯНЧО ДИНКОВ

СРОК: 05.07.21 – 31.08.21

ПОНЕДЕЛНИК И СРЯДА

ОТ 11.00-13.00

МЯСТО: БАСЕЙН

СНЦ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО – ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – ПЛАТЕНИ ФОРМИ

 

1.ЛЕТЕН КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК – ПРЕПОДАВАТЕЛ ЕЛИСАВЕТА УЗУНОВА .

СРОК: 03.08.21 -31.08.21

ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК

ОТ 10.30-12.00

МЯСТО: ОДК

ВНОСКА – 5.00 ЛВ. НА ЗАНЯТИЕ

2.ШКОЛА ПО КИТАРА – ПРЕПОДАВАТЕЛ ВАНЯ ДИМОВА

СРОК: ЮЛИ, АВГУСТ

ДНИТЕ И ЧАСОВЕТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ В ПРОЦЕСА НА РАБОТА.

МЯСТО: ОДК

ВНОСКА – 20.00 ЛВ. НА ПЪЛЕН МЕСЕЦ


ВЕСЕЛ И ЦВЕТЕН ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА ЕЛХОВО

След отлагане, дългоочаквания от децата празник се проведе, като започна на централния площад.

Кака Ели забавляваше малчуганите, които не се изплашиха от надвисналите облаци и огласиха центъра на града. Празникът продължи в залата на Общински детски комплекс. Игрите и доброто настроение бяха за всички деца- от най-малките до най-големите. Рисуваха, пяха, танцуваха.А под звучите на веселата музика, се забавляваха дори и родителите.

В този празничен ден, наученото през годината, представиха децата от школата по пиано с ръководител Стоян Иванов и школата по китара с ръководител Ваня
Димова. Специален поздрав към всички отправи ВГ „Яница”.

Участниците получиха балони, сладоледи и най- вече добро настроение, въпреки дъждовния ден.
Празникът се финансира от Община Елхово, МКБППМН и Общински детски комплекс.

Желаем на всички деца весело и безгрижно лято!


ДИПЛОМ „ЛАУРЕАТ ПЪРВА СТЕПЕН” И ЗЛАТНА СТАТУЕТКА
ОТ МФФ „АТЛИМАНСКА ОГЪРЛИЦА” – КИТЕН, 2021
ЗА ДЮТС „ЯНИЦА”

От 02. до 06. юни 2021 град Китен бе домакин на 10-то юбилейно издание на МФФ „Атлиманска огърлица” под патронажа на кмета на град Приморско д-р Димитър Германов. Основател и директор на фестивала е известната странджанска певица Златка Ставрева.
Официалното откриването на фестивала бе на сцената в красивия Морски парк на града. Госпожа Ставрева приветства гости и участници и представи журито, което имаше трудната задача да оценява изпълненията през петте фестивални дни:
Проф. д. изк. Лозанка Пейчева-преподавател в АМТИИ, Пловдив
Доц. д-р Венцислав Димов
Дора Барева- хореограф, член на Международния съвет по танци
Костадин Михайлов- народен певец , директор на исторически музей „Ал. Фол”-М. Търново
Янка Рупкина- народна певица
Николай Гурбанов- преподавател в АМТИИ, Пловдив
Николай Чапански- музикален редактор в БНР, Пловдив
Танцьорите от ДЮТС „Яница”към Общински детски комплекс, Елхово имаха честта да участват в официалното откриване на фестивала, а след това и в конкурсната програма. Танците, които представиха децата са „Празнична сюита” и „Пролетен танц”-хореография Севдалин Трендафилов. Над 150 състава и индивидуални изпълнители от България и чужбина, дни наред огласяха със своите танцови, певчески и инструментални изпълнения красивия морски град Китен.
Въпреки пандемията, упоритият труд и репетиции на децата от Елхово, бе възнаграден.
Журито удостои ДЮТС „Яница” със Златна статуетка и ДИПЛОМ
„Лауреат Първа степен”, а Цветанка Христова- ръководител на състава получи Златна статуетка и ПРИЗ „Пазител на фолклора”.
Участието на ДЮТС „Яница” в МФФ „Атлиманска огърлица” бе изцяло финансирано от Сдружение „УН Общински детски комплекс”, Елхово.

Да пожелаем бъдещи успехи на всички танцьори от ДЮТС „Яница”!


На 28.05.2021 в залата на ЦПЛР-ОДК, се проведе Общински етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Организатори на викторината са Община Елхово, МКБППВН, РУ на МВР и ЦПЛР- Общински детски комплекс-Елхово.

Право на участие имаха отборите на ОУ „Паисий Хилендарски“-Елхово, ОУ „Хаджи Димитър“- с. Гранитово, ОУ „Паисий Хилендарски“- с. Бояново и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Елхово.
Състезанието се проведе в четири кръга, в които участниците трябваше да проявят теоретично своите знания за действие в условията на пътното движение и култура си за безопасно поведение на пътя.
Комисия в състав: Председател- инсп. Арабаджиев и членове- инж. Желязкова и мл. инсп. Маджаров, оцениха знанията на отборите.

След оспорвана надпревара, на първо място в Общинския етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“-2020-2021 се класира отборът на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр. Елхово с общ брой точки 61. Той придоби правото за участие в Областния кръг на викторината, който ще се проведе на 31.05.2021 в залата на ОДК, Елхово.

Останалите отбори се класираха съответно:
2.ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – 58т.
3.ОУ „Хаджи Димитър“ с.Гранитово – 47т.
4.ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ с.Бояново – 41 т.
Състезателите бяха отличени с грамота, медали и флашпамет. Отборът-победител получи и Преходната купа на състезанието.

Наградите са осигурени от Община Елхово и МКБППМН.

Да пожелаем успех на отбора на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр.Елхово на Областния кръг на викторината.


На 31.05.2021 в залата на ЦПЛР-ОДК, се проведе Областния етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Организатори на викторината са Община Елхово, МКБППВН, РУ на МВР и ЦПЛР- Общински детски комплекс-Елхово.

Право на участие имаха отборите на ОУ „Паисий Хилендарски“-Елхово,победител в общинския етап на викторината и СУ „П.К.Яворов“ – гр.Стралджа, област Ямбол. Състезанието се проведе в четири кръга, в които участниците трябваше да проявят теоретично своите знания за действие в условията на пътното движение и култура си за безопасно поведение на пътя.
Комисия в състав: Председател- инсп. Арабаджиев и членове- инж. Желязкова и мл. инсп. Маджаров, оцениха знанията на отборите.

След оспорвана надпревара, на първо място в Областния етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“-2020-2021 се класира отборът на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр. Елхово. Той придоби правото за участие в Националния кръг на викторината, който ще се проведе на 10-11.06.2021 в град Монтана.

Наградите са осигурени от Община Елхово и МКБППМН.
Да пожелаем успех на отбора на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр.Елхово на Националния кръг на викторината.


Престижна награда на Националния конкурс , посветен на живота, делото и 145 годишнината от гибелта на Стоил войвода получи Александър Стоянов Желязков от школата по живопис към ЦПЛР-Общински детски комплекс – Елхово.
Александър е ученик от ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр. Елхово с ръководител Желязко Петков – преподавател по изобразително изкуство.

Журито на конкурса му присъди Първо място за рисунка.
Честит успех !


И отново повод за гордост !

Клаудия Николаева Славова се завърна с престижна награда от 18 национален конкурс „Св.Трифон Зарезан“ .
Статуетка и първо място в направление „Живопис и графика“ във втора възрастова група.
Честито на ученичката и нейния ръководител Желязко Петков !


ТРЕТИ МАРТ !

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !


По традиция, месец март е изпъстрен с червено-белия цвят на мартеничките, с надеждата и настроението за изващата пролет!

Усуканият червено-бял конец окичва всяка детска ръчичка, подарен от стари на млади с пожеланието да носи здраве, сила и жизненост.

ЦПЛР- Общински детски комплекс, Елхово проведе конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”, в който се включиха деца от детски градини и ученици от 1 до 10 клас. В ОДК се получиха творби /пана, рисунки, мартеници/ от цяла България – Русе, Свиленград, София, Шумен, Разград,Бургас, Асеновград, Велинград, с. Ярджиловци, с.Войника, Болярово,с.Бояново, с. Гранитово, Елхово. В много то тях, участниците по оригинален начин представиха първомартенската символика. А наближаващата пролет присъстваше в почти всички творби.

Жури от авторитетни местни художници имаше нелеката задача да отличи най-добрите. Талантът и въображението на децата смаяха художниците, които бяха истински затруднени да определят най-красивото пано и най-добрата рисунка.
Всички участници, индивидуални и колективни, получиха грамоти, а най-добрите – медали, предметни награди и грамоти.
Наградите осигуриха Община Елхово, ЦПЛР – ОДК, Елхово и Сдружение „УН ОДК”.

Творбите на всички участници са експонирани в Община Елхово-Информационен център, МБАЛ „Св.Панталеймонт” и Общински детски комплекс, ул. „Калоян” 13.

ЦПЛР-ОДК, Елхово изказва своите сърдечни благодарности към всички деца и ученици, които се включиха в конкурса и им пожелава да бъдат здрави, румени и радостни.


Призови отличия на Областен конкурс по приложно и изобразително изкуство.

Младите художници от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР- Общински детски комплекс –Елхово взеха участие в традиционния областен конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от ОДК – Ямбол.

Над 200 деца от 22 институции, на възраст от 6 до 18 години, участваха със свои творби в конкурса.
Компетентно жури в състав : Динка Ангелова –етнограф и членове – Стойка Цингова- изкуствовед, уредник в ХГ „Жорж Папазов“ и Марияна Плочева – Капралова – иконописец, специалист детско творчество в ХГ „Жорж Папазов“, извърши журиране на детските творби от областния конкурс по приложно и изобразително изкуство.

С призовите първи места във втора възрастова група ни зарадваха:
Клаудия Цветанова и Иван Петров – ученици от ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ гр.Елхово .
На децата и на техния ръководител Желязко Петков пожелаваме здраве и нови творчески върхове.


Деца от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР- Общински детски комплекс рисуваха на тема „От Коледа до Сурва “.

Творбите на младите художници бяха експонирани в МБАЛ „Св.Иван Рилски“, мястото където нашите съграждани се нуждаят от кураж, надежда и подкрепа, за да се справят с болестта, вярвайки в доброто, което се ражда от чистите детски души.
Учените отдавна са открили лечебната сила на изкуството. Какъв по-хубав подарък от това!

Благодарим Ви , деца !


Нова учебнагодина в ЦПЛР- Общински детски комплекс гр.Елхово

Скъпи деца, уважаеми родители,

Новата учебна година в ЦПЛР- Общински детски комплекс гр.Елхово започва на 1 октомври с Ден на отворените врати от 9.00 часа до 18.00 часа в сградата на Комплекса !

Направете най-добрия избор за свободното време на своето дете !
ОДК – Елхово е престижна школа за откриване и развитие на талантите и дарованията на децата , място за провеждане на празници, тържества, изложби и състезания на общинско, областно и национално ниво.

Клубовете, школите и съставите са съобразени с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците и се ръководят от доказали се педагози.

Подготвяме началото в редовна, присъствена форма на обучение, следвайки всички инструкции на Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването.

ОДК продължава своята кампания за записване на деца и младежи в нашите разнообразни школи и клубове. Информация за предлаганите форми може да намерите на сайта на Елхово нюз и в седалището на Комплекса.

Родителите могат да лично да запишат децата си в сградата на ОДК гр.Елхово, ул. „Калоян“ № 13.

За допълнителна информация тел.: 0478 /88066
Очакваме ви с нетърпение!


ДОБРЕ ДОШЛИ В НАЙ-ГОЛЯМАТА ШКОЛА ЗА ТАЛАНТИ!

Търсите ли нови възможности за развитие, за изява? Търсите ли приятели , заповядайте при нас!
В ЦПЛР – ОДК Елхово се осъществява специфичен учебно-възпитателен процес, с деца от 5,6 до 18 години. Чрез нашите педагогически форми обучението и възпитанието е насочено към личността на детето и създава условия за развиване на неговата инициатива, увереност в собствените сили и умения.
ЦПЛР- ОДК дава равен старт на всички деца от град Елхово, независимо от тяхната социална прослойка!
В ЦПЛР-ОДК всяко дете може да намери място, където да развие социалните си умения, да обогати познанията си, да придобие технически сръчности.
ЦПЛР-ОДК Ви предлага участие в – лагери, приключения, спортни състезания, концерти и фестивали.
ЦПЛР- ОДК Ви дава възможност да спечелите общински и национални награди.

Вашите деца могат да посещават целогодишно заниманията на формите, които предлагаме.
Очакваме Ви !

Безплатни занимания:

Мажоретен състав ДГ „Невен“, ОДК
Детска театрална школа „Муцунка“
Литературен клуб ПГ „Св.Климент Охридски“
Приложно и изобразително изкуство / през лятото/
Изобразително изкуство ОУ „Св.Паисий Хилендарски“
Аеробика – ДГ „Невен“, ДГ „Надежда“ и ОУ „Св.св.Кирил и Методий“
Група за модерни танци „Арлекино” – ДГ „Надежда“
Школа по изобразително изкуство „Шарен свят“ ДГ „Невен“
Група народно пеене ОУ „Св.св. Кирил и Методий“
Народни танци ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово
Клуб „Туризъм“ ПГ „Стефан Караджа“
Волейбол ОУ „Св.Паисий Хилендарски“
Група за модерни танци ОДК

Групи към Сдружение „Училищно настоятелство Общински детски комплекс” с фиксирана такса:

Танцов състав „Яница“
Школа по пиано
Школа по английски език
Школа по китара
Български език – подготовка за НВО


ЦПЛР – Общински детски комплекс и СНЦ „Училищно настоятелство – Общински детски комплекс “- Елхово уведомяват заинтересованите родители и ученици за предстоящите летни занимания за децата от Елхово, а именно :

1.Школа по изобразително изкуство – преподавател Татяна Тончева. Заниманията се провеждат всеки работен ден от 9.00 часа до 12.00 часа в сградата на Общински детски комплекс./ при възможност на открито /. Начало на занятията – 08.07.2020 г.

2. Летен курс по английски език – преподавател Елисавета Узунова. Занятията се провеждат два пъти седмично . Такса за обучение – 4,00 лв. на занятие. Начало на курса – 01.07.2020 година от 14.00 часа.

При провеждане на занятията ще се спазят всички изисквания с цел опазване здравето на децата и учениците.
За повече информация тел.0478 /88066

Ивана Кърева
Директор на ЦПЛР-Общински детски комплекс


УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТЕН КЛУБ „ЕЛХОВО – 2008“ уведомява всички заинтересовани родители и ученици за промяна в датите на лятното училище по плуване и спортните игри на открито.Във връзка със Заповед РД-01-354 / 22.06.2020 година на министъра на здравеопазването за удължаване срока на извънредната епидемична обстановка в страната , двете форми ще стартират от 15.07.2020 година.

При промяна ще бъдете уведомени допълнително.

При провеждане на занятията ще се спазят всички изисквания с цел опазване здравето на децата и учениците.
За повече информация тел.0478 /88066

ПЕПА КЮЧУКОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС


ОБЩИНА ЕЛХОВО

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО

ЧЕСТИТЯТ ПРАЗНИКА НА НАШИТЕ СЛЪНЧЕВИ ДЕЦА !

ПОЖЕЛАВАМЕ НЕЗАБРАВИМО ДЕТСТВО И БЕЗБРОЙ ВЕСЕЛИ ИГРИ!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ !

ВСЕКИ ПАЛАВНИК , КОЙТО ОБИЧА ВКУСНИТЕ ИЗКУШЕНИЯ И ИЗНЕНАДИТЕ , ДНЕС ДА ПОСЕТИ КОЛИЧКАТА ЗА СЛАДОЛЕДА !
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК !


Уважаеми родители , деца и ученици !

ЦПЛР- Общински детски комплекс – Елхово стартира от 01.06. 2020 година летните занимания по интереси по Указание на Министъра на образованието и науката за организиране и провеждане на присъствено обучение и дейности в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Ръководството на Комплекса е взело всички необходими мерки при извънредна епидемична обстановка за опазване здравето и живота на децата .

Родителите, които желаят децата им да посещават летните школи е необходимо да попълнят декларация за съгласие по образец.

През лято 2020 Общински детски комплекс предлага на децата и учениците безплатни занимания по аеробика, народни танци, приложно и изобразително изкуство.

Заниманията по аеробика ще се провеждат всеки делничен ден през месец юни от 10.00 до 12.00 часа в залата на Общински детски комплекс и на открито , в зависимост от прогнозата за времето. Тези , които желаят да играят народни танци могат да посещават Комплекса от 17.30 до 18.30 часа . Ръководител на групите е Цветанка Христова.

Школите по изобразително и приложно изкуство отварят врати за периода 01.07 -24.07.2020 година. Заниманията ще се провеждат всеки делничен ден от 09.00 до 12.00 часа. Ръководител на школите е Татяна Тончева.

Ученически спортен клуб „Елхово – 2008“ предлага на децата и учениците, които обичат игрите и спорта безплатни занимания по волейбол, баскетбол, лека атлетика , федербал и традиционното лятно училище по плуване през месеците юли и август.

Заниманията по спорт са с ръководител Иван Ников и ще се провеждат всеки делничен ден от 9.00 до 12.00 часа на спортната площадка до читалището.
В заниманията по плуване ще се включат деца от шест до десет години . Техният треньор Янчо Динков допълнително ще уточни графика на заниманията.

ЦПЛР – Общински детски комплекс и Ученически спортен клуб „Елхово – 2008“ пожелават на всички участници във ваканционните занимания весело и безгрижно лято !

Очакваме Ви !
За повече информация тел:88066


Уважаеми учители, ученици и съграждани!

24 май , Денят на българската просвета и култура и славянската писменост , е ден , в който вием венци и кичим ликовете на светите братя.
Той е неразривно свързан с духовната култура и история на българския народ.
Синтезира духовните стремления на книжовници и държавници, на целия български род.
Днес скланяме глави пред портрета на тези, които с писаното слово, поели своята Голгота, разпръснаха вековните догми на триезичието, дариха целия славянски род с венеца на знанието.

 

Да ни е честит празникът!


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ !

ЦПЛР – ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

ОРГАНИЗИРА

ЛЕТЕН ЛАГЕР
за деца от 8 до 14 години
в хотелски комплекс „Сезони ” гр.Трявна

Вашите деца ще се насладят на 5 незабравими дни с приключения и емоции под формата на игри и обучения, ще срещнат нови приятели, ще се борят с изпитания, ще получат знания и умения , необходими за всеки.

Хотелският комплекс разполага с открит басейн с детска част, анимация, екскурзовод, планински водач, обособени спортни площадки, красив двор , потънал в зеленина. В програмата се включват занимателни игри, плуване, ориентиране в планината, походи .

Дати от 03.08.2020 до 07.08.2020 година.
Такса за участие : 260.00 лв.

Цената включва – храна, 4 нощувки, медицинска застраховка, медицинско обслужване, спасител на басейна, аниматор за заниманията, посещение на туристически обекти и транспорт.

За повече информация – 0478 / 88066


⌨ Тече усилена подготовка за участие на школите и групите към ЦПЛР – Общински детски комплекс в общоградските чествания на 3 март – Националния празник на България.


⌨ Приключи общинския етап на ученическите игри за учебната 2019/2020 година.


⌨ ЦПЛР- Общински детски комплекс реализира проект на ПУДООС „Да запазим природата чиста “ на стойност 5,000 лева.